Dövme Modelleri Bulmak ve Dövme Modelleri Seçmek

13.05.2013 17:27

 

Dövme Modelleri Bulmak ve Dövme Modelleri Seçmek

Yeni bir dövme yaptırmaya kadar verdiğinizde, dövme modelleri ile ilgili yeni adresler, kaynaklar, kitaplar, dergiler kısacası yeni kaynaklar ararız. Genellikle ilk dövmesini yaptıran kişiler bir süreden sonra ikincisi hatta üçüncüsünü yaptırmak için harekete geçerler, burada işleyen “bir dövme asla yetmez” kuralıdır. Eğer ilk defa dövme yaptıracaksanız iyi ve güvenebileceğiniz bir dövmeci bulmanızda yarar var. Dövme konusunda ilk adım güvendir. Daha sonra sizi anlatacak bir desen, model seçmek gelir…

 

Söz konusu dövme modeli seçmek olunca, sınırsız seçenek görmek isteriz. Bu en doğal hakkımızdır. Dövmecilerde size sunulan kataloglar genellikle önceden çalışılmış modellerdir ve bizler yeni bir dövme modelinde seçimimizin olabildiğince kendimize özel olmasını isteriz.

 

Dövme için model seçimi çok önemlidir. Farklı dövme modelleri görmek için ya internette araştırma yaparız ya da katalog ve dergilerde genellikle ünlülerin bedenlerini süsleyen seçenekler arasından seçim yapmaya çalışırız. İmkanınız var ise size özel bir model çalışılması için dövme sanatçıları ile de iletişime geçebilirsiniz.

 

Dövme için desen seçiminde dövmenizi nereye yaptırmak istediğiniz, kullanılacak renkler, ikonalar, tarzlar gibi pek çok detayı da netliğe kavuşturmanız gerekecektir.

 

Dövme Modellerini Nerede Bulabilirsiniz?

Türkiye’de sayıları bir elin parmaklarını bulmayacak kadar az dövme dergisi vardır. Kendinizi en iyi anlatmak istediğiniz dövme modelini bulmak için dergilere bakabilirsiniz elbette. Ancak bu dergiler sınırlı sayıda model gösterir.

 

Benim önerim sadece dövme modellerinin yer verildiği, orijinal modellerin yer alığı dövme kitaplarından model seçmeniz. Kitaplar genellikle çok sayıda model içerir ki bu modellerden biri o hayalini kurduğunuz dövme modellerinden biri olabilir. Makalemin başında da söylediğim üzere bir kere dövme yaptırdığınızda bu dövme tek seferle kalmıyor. İşte bu nedenle belki de bir dövme modelleri kitabı edinmeniz en akılcısı olabilir.

—————

Geri