Yaşamımızı Şekillendiren Şey Hedeflerimizdir.

13.05.2013 17:46

 

Yaşamımızı Şekillendiren Şey Hedeflerimizdir.

İnsanın yürümesini sağlayan ayaklardır, ayakların hareketi adım ile başlar, adıma komutu beyin yollar, bütün kararları yürek onaylar. Beyin yüreğin yazdığı hedefi motor misali ateşler adımlar bu şekilde başlar. Düşünün hedefi olmayan beden ne yapar?

Birçok insan şunu düşünebilir yürek hedefi yazar mı? Benim hedefim beyinde başlar der ama yürekten olmayan hedef harekete geçmeden biter. Kişinin sermayesi hedeflerdir kişi kendi  dünyasına göre ne denli büyük, spesifik ve kararlı hedefler seçerse hedeflerine ulaşması o denli kolay olur. Bilirsiniz bütün yatırımlar sermaye ile başlar. Geçmişe baktığımızda ismini tarihe yazdıran kişilerin farklı farklı özellikleri olsa da hepsinin ortak bir özellikleri  vardır oda hedefleri onlar her şeyden vazgeçmişler, çok sıkıntı çekmişler ama hedeflerinden vazgeçmemişler onların adını tarih yapan hedefleri ve hedefleri için yaptıklarıdır.

Savaşı zafer yapan, sınavı başarı yapan, maratonu tamamlatan insanın hedefleridir.

Bu kadar önemli olan insanın yönü olan hedef  son zamanlarda insanlar için bir sorun olmuştur. İnsanlarla konuştuğumuz zaman hedefleri yerine yapmak zorunda oldukları işlerden bahsetmekte ve en acısı da bakarız, bilmiyorum, gelecek ne gösterecek, hayırlısı… gibi belirsizlik anlamı ile yüklü kelimeler kullanmaktadırlar.

Hedefler insanların gelişmesi ve gelişimini kontrol etmek için önemlidir. Bireyler hedeflerini çizerler ve o yolda ilerler, o yolda ilerlerken kendine daha  gerçekçi gözle bakar ve neye ihtiyacı olduğunu daha hızlı algılar başarısı da o denli olur. Hedefi olmayan insan kontrol edeceği bir şey olmayacağı için gelişmemesi onu rahatsız etmez ve bunun farkında bile olmaz gelişimin kontrolü için hedefler önemli bir basamaktır. İnsanlar hedeflerine yatırım yaptığı kadar ilerler ve gelişir.

Unutmayın yaşamınızın sınırını çizen geleceğinizi şekillendiren hedeflerinizdir…

Bütün Adımlar Bir Hedefle Başlar

Hedefler İse Bir Hayalle Başlar

—————

Geri